Många som kommer till oss är missnöjda med utseendet på sina tänder. Färgen och formen är fel eller så står tänderna fel i förhållande till de andra. Fula tänder är en personlig känsla, och den går så gott som alltid att åtgärda.

Hur du upplever utseendet på dina tänder vet bara du. Det du själv tycker är oacceptabelt kan vara helt normalt för en annan person. Om du lider av hur dina tänder ser ut och det påverkar din livssituation kan det vara dags att göra en förändring. Det behöver inte vara något fel på en tand för att du ska vilja förändra utseendet.

Tandfasad

Ibland kan det räcka med mindre ingrepp för att få ett bra resultat. I andra fall krävs större ingrepp, som till exempel att ersätta en tand med implantat. Vi för alltid en diskussion med dig som patient och är noga med att ge rätt förväntningar på behandling och resultat. Och vi utför aldrig behandlingar som går emot vår övertygelse om vad som är ditt bästa eller som strider mot erfarenheter och dokumenterade kunskaper.

Krona

En krona är en ersättning av porslin som träs över tanden, vilket passar bra när stora delar av tanden gått sönder eller om tanden är gravt missfärgad. Kronan ersätter hela tandens tuggyta och andra synliga delar av tanden. Ibland behöver kronan stödjas under det synliga porslinet med ett starkare material som till exempel guld, stål, titan eller zirkonium. Eftersom det finns flera olika typer av kronor är vi noga med att välja den som passar dina behov bäst.

Lagning

En framtand som blivit av med en mindre flisa eller en grop i en tand går ofta bra att laga med en kompositfyllning. Komposit är ett plastmaterial med keramikpartiklar som smälter in bra färgmässigt med den riktiga tanden så att lagningen syns minimalt. En kompositfyllning är ofta ett ekonomiskt alternativ till porslin och fungerar utmärkt om ett mindre hål ska lagas.

ANDRA BEHANDLINGAR

Tandimplantat Tandimplantat

Tandimplantat – den mest efterfrågade behandlingen vid förlorade tänder.

Läs mer om tandimplantat