Tandkirurgi & tandoperationer

På Södertandläkarna fokuserar vi på avancerad tandvård och tandkirurgi för vuxna. Här får du hjälp av erfarna tandläkare med allt från mindre operationer till mer omfattande kirurgiska ingrepp.

Kirurgiska ingrepp & tandoperationer

Oral kirurgi är det korrekta uttrycket för alla typer av kirurgiska ingrepp i munhålan. Här på Södertandläkarna erbjuder vi all slags tandkirurgi – till exempel när visdomständer och rotrester ska tas bort och ersättas med implantat eller kronor och broar.

Munhålan är ett känsligt område och vi ställer höga krav på såväl moment som personal inför kirurgiska ingrepp och tandoperationer. Förberedelserna, metoderna och vår tekniska utrusning är bara så bra som vi är när det är dags, och här gör vi alltid vårt yttersta för att du ska få uppleva det när det är dags för dig att operera bort en tand, byta en krona eller kanske förse trasiga tänder med tandfasader av porslin.

Vi erbjuder allt du behöver, även lugnande läkemedel om det skulle behövas. Det är bra att komma ihåg att munnar och tänder är individuella: besvär och problem som uppstår i munhålan kan kräva olika kirurgiska ingrepp och behandlingar. Man bör därför inte jämföra sina tänder (och problemen som kan uppstå) med andra människors munnar och tänder.

Vad kostar tandkirurgi?

För att kunna ge ett pris behöver vi träffa dig och få veta mer om ditt problem och dina tänder. Då får du en kostnadsuppskattning (kostnadsfritt). Väljer du att gå vidare får du en tydlig offert innan någon form av behandling (tex ett tandkirurgiskt ingrepp) påbörjas.

Tandvårdsstöd & högkostnadsskydd

Du står själv för tandvårdskostnader som har ett referenspris på upp till 3 000 kronor. Därefter får du ersättning för

  • 50 procent av kostnader med ett referenspris mellan 3 000 och 15 000 kronor.
  • 85 procent av kostnader med ett referenspris som överstiger 15 000 kronor.

Extern länk:

Tandvård och tandvårdsstöd på 1177

https://www.1177.se/Stockholm/sa-fungerar-varden/kostnader-och-ersattningar/kostnader-och-ersattningar-inom-tandvard/tandvard-nar-du-ar-over-23-ar—statligt-tandvardsstod/

ANDRA BEHANDLINGAR

Invisalign Invisalign

Invisalign är den moderna, osynliga, tandställningen.

Läs mer om invisalign

Tandkirurgi & tandoperationer UTFÖRS HOS

Södertandläkarna Medborgarplatsen

Södertandläkarna Medborgarplatsen

Folkungagatan 49
Södertandläkarna Bågen

Södertandläkarna Bågen

Fatburs Brunnsgata 29