Både estetiskt och funktionellt

Den vanligaste orsaken till att hela bettet måste rehabiliteras är att tänderna gått förlorade. Syftet med bettrehabilitering är att återskapa ett bett så att det fungerar fullt ut, både estetiskt och funktionellt. Detta kan ske både med hjälp av existerande tänder och tandimplantat.

Att till exempel dra ut en tand för att lösa en akut tandvärk, eller för att tanden varit så dåligt att den inte kan räddas, kan förstås vara en lösning. Men det kan också få konsekvenser för tänderna som ligger intill. Eftersom tänderna i käken vanligtvis påverkas av varandra kan det hända att tanden bredvid en förlorad tand flyttar sig något, vilket kan leda till ytterligare komplikationer. Käkleden och tuggmuskulaturen kan överbelastas.

Tack vare lång erfarenhet, stor kunskap och modern teknologi kan vi även lösa det som verkar vara hopplösa fall. Och vi arbetar inte bara med enstaka tänder, utan har kunskap och erfarenhet med rehabilitering av hela käkar och bett.

Vad kostar ett nytt bett?

För att kunna ge ett pris behöver vi träffa dig och få veta mer om just ditt problem. Då får du en kostnadsuppskattning och det kostar dig inte ett öre. Väljer du att gå vidare får du en tydlig offert innan behandlingen startar.

Tandvårdsstöd och högkostnadsskydd

Du står själv för tandvårdskostnader som har ett referenspris på upp till 3 000 kronor. Därefter får du ersättning för

  • 50 procent av kostnader med ett referenspris mellan 3 000 och 15 000 kronor.
  • 85 procent av kostnader med ett referenspris som överstiger 15 000 kronor.

ANDRA BEHANDLINGAR

Tandimplantat Tandimplantat

Tandimplantat – den mest efterfrågade behandlingen vid förlorade tänder.

Läs mer om tandimplantat

Bettrehabilitering UTFÖRS HOS

Södertandläkarna Medborgarplatsen

Södertandläkarna Medborgarplatsen

Folkungagatan 49
Södertandläkarna Bågen

Södertandläkarna Bågen

Fatburs Brunnsgata 29