Funderat på tandställning men vill slippa ”räls”?

Lösningen heter Invisalign – den osynliga tandställningen.

Tandreglering med Invisalign

Om du behöver korrigera tänder genom en tandreglering men gärna slipper en klassisk tandställning rekommenderar vi Invisalign.

Vad är Invisalign?

Invisalign är en genomskinlig, osynlig, tandställning. Med andra ord ett behagligt och mer diskret alternativ om du gärna slipper en klassisk räls-tandställning.

Tandregleringen handlar här om att justera ojämna tänder, bettfel och gluggar. Det är tandställningens genomskinliga skenor som gör att man kan kalla Invisalign för en ”osynlig” – eller näst intill osynlig – tandställning. Skenorna framställs efter dina tänder – tänderna de ska sitta på under hela behandlingen – och är komplicerade med aktivatorer som drar tänderna åt önskat håll.

Tandreglering i Stockholm (Södermalm)

Vi erbjuder tandreglering med hjälp av Invisalign på våra mottagningar i Stockholm (Södermalm). Tandregleringen börjar med att vi tar röntgenbilder, foton och ett digitalt avtryck av dina tänder. Därefter tas en 3D-modell av dina tänder fram och utifrån denna och tandläkarens anvisningar kommer sedan skenor efter dina unika tänder att tillverkas. Du får möjlighet att se hur resultatet kan komma att bli.

Skenorna skiljer sig från varandra och är formade så att dina tänder flyttar sig lite i taget. Du börjar med skenor som endast skiljer sig en aning från hur dina tänder är placerade vid tandregleringens start. Därefter övergår du till skenor som skiljer sig lite från de första skenorna. Så fortsätter processen tills du tagit dig igenom hela serien av skenor och tänderna är placerade där du önskat. Du byter vanligtvis skenor varje vecka men det kan variera från person till person.

En behandling kan ta mellan 5 – 20 månader beroende på hur stor bettjusteringen är som ska göras. Vanligtvis varar en behandling mellan 5 – 10 månader. Din tandläkare här på Södertandläkarna ger dig all information du behöver om behandlingen när det är dags.

Invisalign – tandreglering när du behöver korrigera:

Gluggar, bettfel, trångställda tänder och andra liknande symptom. Anledningarna till att man korrigerar med en tandställning varierar, men tack vare Invisalign kan nu fel korrigeras på ett behagligt och diskret sätt.

 

Gluggar mellan tänderna

Tandställningen förflyttar tänder närmre varandra för att på så sätt minska eller få bort gluggar mellan tänderna.

Trångställda tänder

Tandställningen drar isär tänder som sitter för tätt, ihop-pressade, i käkarna.

Korsbett

Vid korsbett möter inte över- och underkäkens sidopartier varandra på ett bra sätt. Käkarna är felriktade och bidrar till att tänderna inte är fixerade i en jämn tandrad.

Överbett / djupbett

Överbett, eller djupbett, innebär att tänderna i överkäken är placerade långt framför underkäkens tandrad och underkäkens framtänder når gommen vid sammanbitning.

När ska Invisalign-skenorna användas?

Tandställningen och Invisalign-skenorna används hela dygnet, dag som natt, minst 22 timmar per dygn. Du tar bara ut dem är när du äter, borstar tänderna och använder tandtråd. Du får mer information om det här från din tandläkare.

Gör tandkorrigering med Invisalign ont?

Tandreglering och tandkorrigering kan orsaka spänningar i käkarna, särskilt i början av behandlingen, och det kan ömma och strama lite i tänderna i samband med att du byter skenor. Det är egentligen ett bra tecken som visar att skenorna fungerar som de ska och pressar tänderna åt önskat håll; tänderna regleras precis som den ska med andra ord.

För bokning: Ring 08-442 11 60.

 

 

ANDRA BEHANDLINGAR

Tandimplantat Tandimplantat

Tandimplantat – den mest efterfrågade behandlingen vid förlorade tänder.

Läs mer om tandimplantat

Invisalign UTFÖRS HOS

Södertandläkarna Bågen

Södertandläkarna Bågen

Fatburs Brunnsgata 29