Jag är specialisttandläkare inom Parodontologi och Implantologi.

Jag fick upp ögonen för tandlossningssjukdomar redan under gymnasietiden när jag läste en artikel på DN om att även unga människor kan drabbas av tandlossning. Varför blir det så? Ligger det i genetiken? Sedan dess har jag haft ett stort och passionerat intresse för detta och har forskat på detta på både Karolinska institutet, Helsingfors Universitet och University of Florida.

Jag disputerade 2014 inom ämnesområdet Salivdiagnostik, där vi tittade på hur man kan använda biomarkörer i saliv för att screena och diagnostisera olika sjukdomstillstånd.

Det som främst driver mig i mitt kliniska arbete är så klart patienterna och få hjälpa dem, att drabbas av tandlossning är inte trevligt. Och så det faktum att det här ämnet är en stor olöst gåta! Det finns mycket att forska kring och är verkligen ett jätteintressant ämnesområde.

Oanad erfarenhet

Har utövat meditation under flera år för att hitta kroppslig och mental avslappning. Numera driver jag en egen meditationsförening på fritiden och åker runt i världen för att delta i olika meditationsprogram.

Nilminie Rathnayake jobbar på

Södertandläkarna Bågen

Södertandläkarna Bågen

Fatburs Brunnsgata 29