Jag tog min examen 1998 och har erfarenhet både från Folktandvården och olika privata kliniker. På Södertandläkarna började jag år 2011. Nu är jag också diplomerad rökavvänjare.

De senaste åren har jag arbetat mycket med patienter som drabbats av periimplanti, det vill säga tandlossning runt titanskruven. För tvärtemot vad många tror är det jätteviktigt att hålla rent i munnen när man ersatt tänderna med implantat. Att ha en ren och fräsch mun är avgörande för behandlingsresultatet oavsett om du har implantat eller dina egna tänder.

Det pratas mer om tandhälsa idag och det är bra. Men de yngre slutar gå till hygienist när den kostnadsfria tandvården upphör. De kommer tillbaka senare, vissa ser bra ut, men långt från alla. Det roligaste i mitt jobb är att se hur en patient tar till sig råden, gör sitt bästa och blir helt frisk i munnen.

Oanad erfarenhet

Jag kommer från Iran. Där var jag aktiv i olika organisationer och föreningar som kämpar för kvinnors rättigheter. Annars är spinning min aktivitet nummer 1.

Mojgan Khaleghi jobbar på

Södertandläkarna Medborgarplatsen

Södertandläkarna Medborgarplatsen

Folkungagatan 49