Efternamnet påminner om stadsdelen norr om stan, men i mitt fall härstammar det från Österbotten.

Ett tag såg det ut som om jag skulle bli idrottslärare. Fast jag valde tandsköterske­utbildningen istället för den var svårare att komma in på. Kunde inte motstå utmaningen. Det var ett bra val, jag fortsatte sen och tog min legitimation till tandhygienist år 1997. Det betyder att jag jobbar med förebyggande behandling.

Jag jobbade flera år på Folktandvården i Handen, Farsta och Jordbro där jag även var arbetsledare. Inriktningen där var på yngre patienter med svåra tandhälsoproblem. Här på Södertandläkarna började jag år 2014 medan det fortfarande hette Tandvården i Bågen.

Oanad erfarenhet

Har vunnit EM-guld och flera SM-guld som både deltagare och tränare i tävlingsformen av cheerleading. Vi reste världen runt och gjorde VM i Japan när vi var som bäst.

Vad fick dig att välja den här branschen och ditt yrke?

Inte helt fel att säga att slumpen styrde in mig i tandvården men helt rätt att säga jag stannat, trivts och utvecklats pga patientkontakten och samarbetet med kollegor.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Utforska skärgården

Har du någon oanad talang?

Håller mina oanade talanger hemliga men kan berätta om oanad erfarenhet, nämligen att jag tränat och tävlat i cheerleading. Både som deltagare och tränare har jag SM-guld och EM-guld, men framför allt minnen och vänner för livet!

 

 

Linda Helenelund jobbar på

Södertandläkarna Bågen

Södertandläkarna Bågen

Fatburs Brunnsgata 29