Jag gick ut tandsköterskeutbildningen år 2008. Har en bakgrund som undersköterska på läkarmottagning och inom intensivvård, mödravård och hemsjukvård. Så jag har varit ute på fältet ganska mycket.

Har också jobbat på Astra med kvalitetssäkring av astmamedicin. Det har jag haft nytta av i mitt jobb som tandsköterska, eftersom det finns ett liknande mönster i sättet på vilket vi erbjuder säker vård. Erfarenheterna har också lärt mig att se hela människan.

Jag kan tycka att det är spännande att se hur metoderna utvecklas i tandvården. Många gamla arbetssätt var ganska krångliga jämfört med idag. Nu är de både enklare och bättre. Sen gillar jag teamworket ihop med tandläkaren.

Södertäljebo sedan många år. Började min anställning på Södertandläkarna år 2016.

Oanad erfarenhet

Missar sällan en handbollsmatch. Jag spelade själv långt upp i tonåren. Resten av fritiden tillbringar jag helst utomhus.

Vad fick dig att välja den här branschen och ditt yrke?

Vård och omsorg i någon form har genom hela min yrkeskarriär varit ett självklart val.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Umgås med familj och vänner! Gillar även cykling och power-walk – gärna i fina skogsområden! Tittar gärna på en spännande innebandymatch!

Har du någon oanad talang?

Jag är undersköterska i botten vilket jag har stor nytta av i mitt arbete som tandsköterska. Jag är en ”hejare” på att kicka boll och så kan jag steppa också!

Helena Hansson jobbar på

Södertandläkarna Medborgarplatsen

Södertandläkarna Medborgarplatsen

Folkungagatan 49
Södertandläkarna Bågen

Södertandläkarna Bågen

Fatburs Brunnsgata 29
Södertandläkarna Gränden

Södertandläkarna Gränden

Västgötagränd 9